Okresní přebory ovládl především Holešov

21.01.2015 22:45

Po téměř dvaceti letech proběhly ve dnech 17.-18. ledna 2015 v nové hale stolního tenisu v Holešově okresní přebory jednotlivců pro sezonu 2014/2015. Sešli se na nich nejlepší okresní hráči a hráčky. Po několika letech se podařilo udělit titul přeborníka okresu Kroměříž ve všech sedmnácti disciplínách. Tradičně nejvíce účastníků bylo v té nejprestižnější, tedy dvouhře mužů (37), naopak nejméně bylo v některých dívčích disciplínách (1). Během dvou dnů se odehrálo na šesti stolech více než 250 zápasů, bylo rozdáno 17 pohárů, rovných 60 medailí a více než 100 dalších drobných cen.

TJ Holešov získala titul přeborníka v devíti disciplínách, TJ Slavia Kroměříž ve čtyřech, TJ Bystřice pod Hostýnem ve dvou a TJ Osíčko v jedné disciplíně. Poslední sedmnáctý titul získal smíšený pár TJ Holešov a TJ Osíčko.

Z 60 vydaných medailí získala TJ Holešov opět nejvíce, a to 36!!! Z 24 zlatých získala TJ Holešov čtrnáct, TJ Slavia Kroměříž pět, TJ Bystřice pod Hostýnem tři a TJ Osíčko dvě. Z 19 stříbrných získala TJ Holešov plných 14, TJ Bystřice pod Hostýnem dvě, SK Spartak Hulín také dvě a TJ Slavia Kroměříž jednu medaili. Ze 17 bronzových získala TJ Holešov osm, TJ Slavia Kroměříž šest a TJ Bystřice pod Hostýnem tři medaile.

Z hráčů a hráček TJ Holešov byla nejúspěšnější Leona Hlobílková, která získala čtyři zlaté medaile a jednu stříbrnou. Eva Ševčíková získala tři zlaté medaile a dvě bronzové. Klára Chmelařová získala jednu zlatou, tři stříbrné a tři bronzové medaile. Kateřina Valchářová získala jednu zlatou a dvě stříbrné medaile. Lucie Viznerová získala jednu zlatou a jednu stříbrnou medaili. Martin Vizner, Radek Doležel, Bronislav Klůj a Petr Hasala získali jednu zlatou medaili. David Stoklásek získal čtyři stříbrné medaile. Jakub Chmelař získal jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Karel Posolda a Pavel Ondráček získali jednu stříbrnou medaili. Ondřej Havránek a Matěj Půček získali jednu bronzovou medaili.

Ze všech sedmnácti disciplín byla pouze jediná, ve které na stupních vítězů nestál některý holešovský hráč či hráčka. TJ Holešov se tedy podařilo dobře zúročit domácí prostředí a dosáhnout tak na okresních přeborech historicky nejlepších výsledků.

Okresní přebory byly spolufinancovány z prostředků Zlínského kraje.

Libor Liška

předseda oddílu stolního tenisu TJ Holešov


Přehled medailistů a fotografie jsou na stránkách okresního svazu stolního tenisu Kroměříž.