Postup do 3. ligy realitou

27.04.2017 20:48

Již na předsezonní schůzi jsme si jako tým vytýčili postup z divize do 3. ligy. Tento cíl nebyl zrovna nereálný, jelikož jsme se v předcházejících sezonách vždy umístili v první pětce (bohužel ne výš, což bylo většinou zapříčiněno velkou mírou tragickým vstupem do soutěže, jelikož skoro všichni přes léto hrajeme tenis a na pinec "přesedláme až během září").

Tentokrát jsme nenechali nic náhodě a již před začátkem prvního dvojkola jsme rozhodili sítě a v nich neuvízl nikdo horší než samotný Marek Bednář (bývalý ligový hráč, který se rozhodl po delší době oprášit zpuchřelé potahy a pomoci nám s postupem). K němu byl namíchán koktejl hráčů, skládajících se z matadora Karla Sekaniny, dřívějších třetiligových hráčů Broni Klůje a Zdeni Mately a v neposlední řadě dva malinko "mladší kousci" Petr Hasala a Karel Posolda. 

Již od prvních kol jsme se pohybovali na špici a na všechna utkání jsme poctivě poskládali sestavu mnohokrát doplněnou i o střídajícího hráče.

V první polovině soutěže nás jako první těžký zápas čekal boj v Dolním Němčí, které mělo zálusk na stejný počinek jako my - tedy postup do vyšší soutěže. Bohužel se nám utkání u nich nevydařilo i přes složení naší nejsilnější sestavy. Nicméně jelikož soupeř měl již ta sebou dvě překvapivé prohry, stále jsme se drželi na prvním místě tabulky. Poté přišel snad náš jediný krach v celé sezoně, remíza s týmem Kunovic, což bylo velkým překvapením, ale jelikož jsme zápas podcenili a nenasadili nejsilnější sestavu, navíc dvěma hráčům zápas nevyšel, nebylo se co divit a veškerá zloba musela padnout jen na naše hlavy. 

Druhou polovinu soutěže jsme již ke všem utkáním přistupovali velmi zodpovědně a bylo jasné, že o úspěchu/neúspěchu celé sezony se rozhodne v posledním kole, kdy jsme doma přivítali k odvetě tým Dolního Němčí (ztrátu na nás měli jedno vítězství). Od začátku se toto vítězství odvíjelo velmi vyrovnaně, kdy body přibývaly na každé straně rovnoměrně. Poté ale dokázal Broňa Klůj porazit jejich nejlepšího hráče (nejlepšího hráče celé soutěže) a to nás tak nakoplo, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce a díky tomu nás příští rok čeká 3. liga.

Poděkování patří všem výše zmíněných hráčům a také Radku Doleželovi, který nás výborně doplnil v případě potřeby.

Úspěch je umocněn také postupem holešovského céčka do krajské soutěže, jedním druhým a jedním třetím místem dalších holešovských družstev.

TJ Holešov "A"